Resepti:
Tomaattinen jauhelihakastike:
- 300 g porkkanaa
- 3 sipulia
- 700 g naudan jauhelihaa
- 70 g tomaattipyrettä
- 370 g tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 4 valkosipulinkynttä
- kuivattua basilikaa
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- (paprikajauhetta)
- lasagnelevyjä
Kuori porkkanat ja raasta, kuutioi sipulit.
Ruskista jauheliha lisää sipulit sekä tomaattipyre. Lopuksi lisää raastettu porkkana.
Laita vesi, tomaattimurska ja jauheliha kattilaan ja kypsennä.
Lisää mausteet ja tarkista maku.
Bechamelkastike:
- 60 g rasvaa
- 60 g vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 150 g juustoraastetta
- valkopippuria
- suolaa
Sulata rasva ja sekoita vehnäjauhot rasvan kanssa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna seosta, jotta jauhot kypsyvät. Älä ruskista.
Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen vähän jäähtyä. Lisää puolet maidosta seoksen joukkoon voimakkaasti sekoittaen, jottei vehnäjauho paakkuunnu.
Lisää loput maidosta ja lämmitä. Älä anna kastikkeen kiehua. Mausta ja sulata juusto kastikkeen joukkoon.
Voitele vuoka ja lado jauheli-ja bechamelkastiketta päällekkäin ja lisää päälle lasagnelevyjä. Jatka tätä niin kauan kun kastikkeita riittää. Jätä päällimäiseksi kerrokseksi jauheliha-ja bechamelkastike ja raasta päälle juustoa.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja anna lasagnen kypsyä n.30 minuuttia ja kunnes juusto on saanut kauniin kullanruskean sävyn.
Yam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti