sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hirvenliha-perunanyytit



Tänään kutsuin perheeni syömään ja päätin kokeilla, miten suosimastani lisukkeesta, eli perunanyytistä, tulisi ruokaisampi. Pakastimesta löytyi pala hirven vasan ulkofileetä ja päätin kokeilla sitä nyyteissä. Lopputulos oli hyvä ja tähän sopisi varmasti joku muukin liha, esim. naudan ulkofilee.








































Hirvenliha-perunanyytit:

  • 400g hirven ulkofileetä
  • 50g voita
  • 2 isoa perunaa/nyytti
  • 1 punapaprika
  • 1 keltapaprika
  • 1 keltasipuli
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2dl ruokakermaa
  • 80g Aurajuustoa
  • suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä.


Kuori perunat ja laita ne suolattuun veteen kiehumaan. 

Kuutioi paprikat ja sipulit ja sekoita ne keskenään. Lisää noin 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. 

Ota jäinen lihanpala ja laita se pussissa kuumaan veteen hetkeksi, niin että saat kalvot helpommin pois. 
Leikkaa lihasta ohuita siivuja. 

Ota kypsät perunat kattilasta ja laita liinan päälle jäähtymään. 

Paista lihasiivut voissa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Paloittele perunat folioiden päälle. Ripottele suolaa perunoille ja lisää pieniä voipaloja sinne tänne. Tee perunoiden keskelle kolo ja lisää sinne ruokalusikallinen paprikasipuli sekoitusta. Lisää päälle n. 80 g lihasiivuja, laita päälle vielä paprikasipulisekoitusta ja paksu viipale aurajuustoa. Lopuksi kaada kermaa päälle, sulje nyytit ja laita 15 minuutiksi uuniin 200 asteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti