sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kanakiusaus

Tänään sain mieluisan unikaverin, kun seitsemänvuotias veljentyttöni tuli kylään. Hän on aika ronkeli tapaus, joten koen aina pieneksi haasteeksi tehdä ruokaa hänelle. Kana on yksi tytön harvoista suosikeista, joten siitä päätin lähteä jotain kikkailemaan. Tämä oli lopputulos.
Kanakiusauksessa olisin halunnut käyttää tuoretta perunaa, mutta nälkä ei antanut odottaa joten käytin pakasteesta perunasipulisekoitusta. Nälkäinen pikku vierailija oli tyytyväinen ja ruoka maistui.


Resepti:
  • 500 g perunasipulisekoitusta
  • 2 sipulia
  • 400 g kanan marinoituja suikaleita (itse käytin pehmeä pippurista)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kermaa
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • chilimaustetta (ripaus)
  • rouhittua mustapippuria

Kuutioi sipuli ja freesaa ne pannulla perunasipulisekoituksen kanssa. Suolaa kevyesti. Kaada perunasipulisekoitus voideltuun vuokaan.

Kypsennä kanasuikaleet pannulla, murskaa sekaan valkosipulinkynnet ja lisää mausteet. Kaada lopuksi puolet kermasta kanan kanssa pannulle ja sekoita. Kaada seos perunasipulisekoituksen päälle ja rouhaise päälle mustapippuria. Kaada loput kermasta sekaan ja tarkista maku.

Laita kiusaus 200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti